ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ: Ένας πρωτότυπος χώρος για τα ζώα (Animal Park)

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Όλοι γνωρίζουμε και κατά καιρούς μας έχει απασχολήσει το διαχρονικό ζήτημα που αφορά στο Σκοπευτήριο και ειδικότερα στην ομαλή συμβίωση των επισκεπτών του πάρκου με τα κατοικίδια δεσποζόμενα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους. Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου λοιπόν, ο επικεφαλής της παράταξης «Καισαριανή Τώρα» και υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία μελών, επισκέφθηκαν το πρότυπο πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Ο χώρος αυτός εναρμονισμένος με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς αλλά και με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα ζώα επιχειρεί να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα ενός πολιτισμού που σέβεται τόσο τους επισκέπτες του πάρκου όσο και την ανάγκη των ζώων να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα. Ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Μάνο Ελευθέριου και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας του , την λογική που διέπει μια τέτοια δράση αλλά και τους στόχους που επιχειρεί να πετύχει.

Η πρώτη αυτή επαφή με το νέο αυτό και πρωτοπόρο για τα δεδομένα της χώρας μας εγχείρημα είναι μια πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαδικασίες και δράσεις ώστε σύντομα να βρεθεί ο τρόπος μέσω του οποίου θα μπορέσουμε και εμείς στην πόλη μας να υπερβούμε την καθιερωμένη διαμάχη για το Σκοπευτήριο με σεβασμό και στις δυο πλευρές.