Δελτίο τύπου Νέας Εποχής Βύρωνα για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο σχολικό συγκρότημα της Μυρακτής

Print Friendly, PDF & Email

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της “Νέας Εποχής Βύρωνα” Χρήστο Γώγο και τον δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη.

 

Τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι βιώσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες αυτής.
Οι επιπτώσεις της κρίσης αυτής ανέτρεψαν τον τρόπο ζωής μας, χτύπησαν πολλές οικογένειες, θεσμούς και την κοινωνία μας συνολικότερα. Επηρέασαν ιδιαίτερα όμως τις πιο ευαίσθητες ηλικίες και κυρίως μια μεγάλη μερίδα της νεολαίας μας εντός κι εκτός σχολείων. Τα περιστατικά bullying, ενδοσχολικής και εξωσχολικής βίας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και ο φόβος έχει κυριεύσει μεγάλη μερίδα μαθητών, ακόμα και φοιτητών.

Λόγω της κρίσης τα σχολεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, των καθηγητών αλλά και των γονιών. Ολοι οι αρμόδιοι φορείς και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα ουσιαστικές πρωτοβουλίες όχι μόνο για την αντιμετώπιση, αλλά κυρίως για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων βίας. Δεν χωρούν παραταξιακά και κομματικά παιχνιδάκια στις πλάτες των παιδιών μας. Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις ούτε φυλετικές, ούτε πολιτισμικές, ούτε κοινωνικές, όταν μιλάμε για τα σχολεία, την μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας.
.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε δια ζώσης και συμμετείχαμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, καθώς επίσης και στην σημερινή συνάντηση της μαθητικής κοινότητας του συγκεκριμένου σχολείου με την Υπουργό Παιδείας, παρόντων των καθηγητών, στο σχολικό συγκρότημα της Μυρακτής, με αφορμή το περιστατικό ενδοσχολικής βίας που συγκλόνισε όλους μας την προηγούμενη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας κ. Χ. Γώγος, ως ενεργός πολίτης και γονιός, αφού άκουσε προσεκτικά όλους τους συμμετέχοντες, με τον μεστό του λόγο, άφησε το στίγμα του. Αφού τόνισε ότι επιτέλους θα πρέπει οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις, ανέλυσε εν συντομία τις προτάσεις μας για το σοβαρό αυτό θέμα. Αναφέρθηκε στην Τηλεϊατρική στα σχολεία, στην Τηλεψυχολογική υποστήριξη όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, την φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, δράσεις που αφορούν την πρόληψη για φαινόμενα σχολικής βίας και bullying. Ξεκαθάρισε πως είναι άμεσα εφαρμόσιμες και θα είχαν εφαρμοστεί ήδη αν είχαμε αναλάβει την διοίκηση του Δήμου. Τόνισε πως όλοι μαζί, μαθητές, καθηγητές, γονείς και φορείς, μπορούμε και πρέπει να δώσουμε λύσεις και οι αρμόδιοι φορείς να τις υλοποιήσουν.

Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο κι όλα τα περιστατικά ενδοσχολικής και εξωσχολικής βίας και ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων και του Δήμου μας για να μην επαναληφθούν παρόμοιες αντικοινωνικές δράσεις και συμπεριφορές.

Ως παράταξη είμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενεργά δίπλα στην σχολική κοινότητα του Βύρωνα και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της. Οι εκπρόσωποι μας στα σχολικά όργανα του Δήμου, ήταν, είναι και θα είναι συμπαραστάτες στην μαθητική νεολαία, τους γονείς και τους καθηγητές τους. Πάντα θα είμαστε ανοικτοί σ’έναν γόνιμο διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα συνεχίσουμε με συγκεκριμένες δράσεις να είμαστε δίπλα στη νεολαία της πόλης μας.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και θα πρέπει με κάθε τρόπο και κάθε θυσία να είμαστε δίπλα τους, να τα προστατεύουμε από κακοτοπιές, να τα μεγαλώνουμε με αρχές και κυρίως να τους διδάξουμε ήθος, με πνεύμα αλληλεγγύης και σεβασμό στον συνάνθρωπο.