ΑΡΘΡΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΩΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Print Friendly, PDF & Email

 

 

ΣΧΟΛΕΙΟ Χαραλαμπόπουλου: Εδώ και τώρα απόφαση για ΝΕΟ, σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτήριο!

Του Χρήστου Α. Γώγου-Ιατρού Νευροχειρουργού
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης –ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ.

Στο τεράστιο ζήτημα τού υπό κατάρρευση σχολείου Χαραλαμπόπουλου υπάρχουν οι υπεύθυνοι. Δεν είναι άλλοι από τους κομματικούς υπεύθυνους τής πάλαι ποτέ “αριστεράς” και της “προόδου”… Η κακή μοίρα το έφερε αυτοί που ουσιαστικά δεν επέτρεψαν την ανέγερση νέου σχολείου το 2004, να πρέπει σήμερα να πάρουν την ευθύνη για το μέλλον του ιστορικού σχολείου τού Βύρωνα. Και κωλυσιεργούν συνειδητά και, πιθανότατα, με δεύτερες σκέψεις.

Ευτυχώς για τον Βύρωνα είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Απόλυτη μειοψηφία. Μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Και επειδή το ξέρουν, κωλυσιεργούν. Οδηγούν τα πράγματα στο “παρά πέντε”. Για να θέσουν τότε, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, ψεύτικα διλήμματα: “Τα νέο σχολείο θ’ αργήσει. Οι επισκευές του παλιού θα γίνουν πιο γρήγορα”. Κι έτσι, για άλλη μια φορά, η ευκαιρία θα έχει χαθεί μαζί με το ΝΕΟ σχολείο.

Σχολείο, όχι “κτίριο”…

Από την πρώτη μέρα των συζητήσεων για το υπό κατάρρευση ΣΧΟΛΕΙΟ Χαραλαμπόπουλου, η δημοτική ομάδα που διοικεί χρησιμοποιεί τον όρο “κτίριο”. Συνειδητή η επιλογή τους. Επιδιώκουν να ξεγυμνώσουν το θέμα από κάθε συναισθηματική και ιστορική αξία. Αλλά δεν μπορούν. Γιατί το σχολείο αυτό έχει τη δική του Ιστορία. Και αν κάποιοι δεν την “έγραψαν στον τοίχο με μπογιά”, την έχουν γράψει στα φυλλοκάρδια τους όλοι όσοι πέρασαν από τις τάξεις του.

Όπως λέει ο σοφός λαός, όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες… Με αυτές τις θύελλες είναι σήμερα αντιμέτωπη η δημοτική ομάδα που διοικεί τον Βύρωνα. ΔΙΚΟ ΤΗΣ έργο είναι το σφράγισμα του σχολείου. Ως ελάχιστη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης των πολιτών που την ψήφισαν, έχει ΗΘΙΚΗ υποχρέωση να αποφασίσει και να εισηγηθεί άμεσα τη δημιουργία ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στη θέση του παλιού.

Τα κομματικά παιχνίδια και τα τερατώδη ΨΕΜΑΤΑ που χρησιμοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες για την δήθεν επαναλειτουργία του παλιού σχολείου πρέπει να πάρουν τέλος. Οι βάναυσες πρακτικές της διασποράς των παιδιών-μαθητών στα τέσσερα σημεία του Βύρωνα πρέπει να πάρουν τέλος. Το σχολικό “παιδομάζωμα” επιβάλλεται να τελειώσει.

Ένα σχολείο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ είναι αδιανόητο για τη σημερινή εποχή του Βύρωνα. Την πόλη που γνώρισε και γνωρίζει τις δόξες ενός Φεστιβάλ των Βράχων, ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου, ενός υπερσύγχρονου κλειστού γηπέδου μπάσκετ και δεκάδων άλλων έργων μακράς πνοής. Τα οποία οραματίστηκαν και έφτιαξαν αυτοί που έχουν το “σαράκι” της δημιουργίας και όχι τη μανία της καταστροφής.

Η λύση για το σχολείο Χαραλαμπόπουλου είναι μονόδρομος και την έχει εκφράσει δημόσια η παράταξη Γώγου “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ”: κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου (αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές του νέου πολεοδομικού κανονισμού) και ανέγερση νέου, στην ίδια θέση, με τα ίδια αρχιτεκτονικά στοιχεία.