ΑΡΘΡΟ: Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου

Print Friendly, PDF & Email

Γράφει ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα,

Επικεφαλής «Δύναμη Ελπίδας»

Στις 26 Μαΐου θα εκλέξουμε νέα αυτοδιοικητικά όργανα, παράλληλα με τους εθνικούς εκπροσώπους στην ευρωβουλή. Δύο μήνες πριν όμως οι δημοτικές εκλογές αντιμετωπίζονται από πολλούς με απάθεια και αδιαφορία ή ακόμη χειρότερα ως συμπλήρωμα των εκλογών της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Κι όμως το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καθημερινότητα και τις ζωές μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αφού ο δήμος παίζει καθοριστικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και των αναγκών μας.

Στις δημοτικές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ούτε η προσωπική φιλοδοξία τυχόν γνωστών μας υποψηφίων. Κρίνεται το μέλλον της πόλης μας, η δυνατότητά της να αλλάξει, η λύση των προβλημάτων της και τα πρόσωπα που μπορούν να την δώσουν. Και γι` αυτό έχει κεφαλαιώδη σημασία το πρόσωπο του δημάρχου και των συνεργατών του δημοτικών συμβούλων και το όραμα και το σχέδιο τους για την πόλη.

Στις 26/5 θα επιλέξουμε αν θέλουμε την συνέχιση μίας πολιτικής αδράνειας, μίζερης διαχείρισης και χαμένων ευκαιριών. Αν θέλουμε μία δημοτική αρχή έρμαιο των οδηγιών και κατευθύνσεων ενός ανάλγητου κεντρικού κράτους, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη οράματος και σχεδίου και απουσία έργων πνοής για την πόλη.

¨Η αν θα πάρουμε, επιτέλους, την τύχη μας στα χέρια μας και θα αλλάξουμε, επιλέγοντας μία δημοτική αρχή που :

Διεκδικεί και έχει όραμα και στρατηγικό σχέδιο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.

Βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας, οργανώνοντας δράσεις που ενισχύουν την τοπική αγορά, φροντίζοντας την εικόνα της πόλης, μειώνοντας την γραφειοκρατία και εισπράττοντας λογικά δημοτικά τέλη.

Διαθέτει ολοκληρωμένη πολιτική αλληλεγγύης και θα συγκροτήσει ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με επέκταση και ανάπτυξη μόνιμων δημοτικών υποδομών για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Συντηρεί σωστά, έγκαιρα και ολοκληρωμένα σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Διατηρεί καθαρή, φωτεινή και ασφαλή την πόλη, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της.

Δημιουργεί νέους παιδικούς σταθμούς, ώστε να μην μένει εκτός αυτών κανένα παιδί.

Ενισχύει και καθιστά αποδοτικότερη την ανακύκλωση, που συνεπάγεται μείωση των δημοτικών τελών.

Σέβεται τον δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πεζών, των ΑΜΕΑ κλπ και διασφαλίζει την απρόσκοπτη άσκησή τους.

Εξασφαλίζει ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

Αναβαθμίζει την δημοτική συγκοινωνία.

Ενισχύει το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.

Διασφαλίζει διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου και έντιμη διαχείριση των οικονομικών του.

Προάγει την καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων, την πρόσληψη νέου προσωπικού, την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και υπηρεσίες «έξυπνης» πόλης.

Αξιοποιεί όλες τις έντιμες και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας

Εμείς αρνούμενοι άγονες περιχαρακώσεις του παρελθόντος, αλλά και ότι η σημερινή μίζερη και γκρίζα πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη και πιστεύοντας ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους ασθενέστερους και να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη και την ενεργό συμμετοχή σας για να αλλάξουμε την πόλη μας. Χωρίς συνθήματα και ακάλυπτες υποσχέσεις, αλλά με αλήθειες και σκληρή δουλειά. Μαζί με τους συμπολίτες μας και δίπλα σ` αυτούς. Με όπλα τις αξίες, τις θέσεις μας, τις γνώσεις μας και την αγάπη μας για την πόλη μας,. Σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματά του και με διαρκή παρουσία στην γειτονιά.

Και σ` αυτή την μεγάλη συλλογική προσπάθεια καλούμε να συμμετάσχουν όλοι όσοι αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να της δώσουμε νέα δυναμική. Γιατί η πόλη μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Και μαζί μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα.