ΑΡΘΡΟ: Τα παράπονά σας στον δήμαρχο

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Γράφει ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα,

Επικεφαλής «Δύναμη Ελπίδας»

Στις 26/5 καλούμαστε να επιλέξουμε τον επόμενο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Μάλιστα, αυτή τη φορά, λόγω των αλλαγών του «Κλεισθένη» στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, πλειοψηφία 50% +1 και δεύτερος γύρος απαιτείται μόνο για το πρόσωπο του δημάρχου.

Είναι προφανές ότι οι αρμοδιότητες του δημάρχου ειδικά σε θέματα καθημερινότητας, η ανάγκη να συνθέσει και να συντονίσει περισσότερα πρόσωπα που θα προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις και η εκπροσώπηση απ’ αυτόν, του Δήμου έναντι δημοτών, τρίτων και κάθε θεσμού, καθιστούν το ρόλο του κομβικό και το διακύβευμα ως προς το πρόσωπό του κρίσιμο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο θυμόσοφος λαός καθιέρωσε την ρήση «τα παράπονά σας στον δήμαρχο» για να αποδώσει την σημασία που έχει ο θεσμός του δημάρχου για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Τι δήμαρχο όμως χρειάζεται η πόλη μας και ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής του ;

Ο Βύρωνας, χρειάζεται ένα δήμαρχο, ο οποίος :

– Θα είναι συνεχώς δίπλα στον δημότη. Όχι μόνο στα γραφεία και τις υπηρεσίες του Δήμου ή σε εκδηλώσεις για να απευθύνει χαιρετισμό, αλλά σε κάθε γειτονιά και σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της πόλης.

– Γνωρίζει τα προβλήματα και διαθέτει τις γνώσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση της λύσης τους. Τον ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι η επικοινωνία. Δεν εξαντλείται σε συνθήματα και ακάλυπτες υποσχέσεις, αλλά υπήρξε πάντοτε συνεπής στις θέσεις και στις αξίες του.

– Έχει στρατηγικό σχέδιο και όραμα για την πόλη και εγγυάται ότι δεν θα ζήσουμε μία ακόμη χαμένη τετραετία με αόρατο έργο.

– Δεν στηρίζεται σε παρωχημένους μηχανισμούς και επιζητά μόνο το χρίσμα και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και είναι έτοιμος να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία και να διεκδικήσει ό,τι χρειάζεται η πόλη του.

– Διαθέτει την κατάλληλη ομάδα συνεργατών που έχουν και αυτοί τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη θέληση να συμβάλλουν στην αναγέννηση της πόλης.

– Μπορεί να συνθέσει απόψεις και ιδέες και να λειτουργήσει ενωτικά, αλλά συγχρόνως, όπου χρειαστεί, μπορεί και να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα και αντιλήψεις.

– Έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και θέτει ως προτεραιότητα του μία πόλη καθαρή, φωτεινή και ασφαλή, που συντηρεί επαρκώς και ενισχύει τις δημοτικές υποδομές και επιδιώκει την συγκρότηση ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.

– Είχε πάντα συνεπή παρουσία στα δημοτικά δρώμενα και έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής κατά την πορεία που διένυσε μέχρι να διεκδικήσει το συγκεκριμένο αξίωμα. Ήταν καθ` όλη την περασμένη πενταετία παρών – αυτοπροσώπως και όχι μέσω αντιπροσώπων – οπουδήποτε και οποτεδήποτε ανέκυπτε κάποιο πρόβλημα.

– Στηρίζει τον εργαζόμενο του Δήμου. Διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες και τον εφοδιάζει με τα κατάλληλα μέσα για να ασκήσει αποτελεσματικότερα το έργο του.

Η αγάπη μου για την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, η πίστη μου ότι μπορώ να υπηρετήσω τα παραπάνω, ότι μία άλλη πολιτική είναι εφικτή και ότι μπορούμε να αναγεννήσουμε τον Βύρωνα που αγαπάμε και να τον καταστήσουμε μία πόλη ζωντανή, λειτουργική και δημιουργική με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Βύρωνα και να ζητήσω, μαζί με μία ομάδα άξιων συμπολιτών μας που την ενώνει η αγάπη για την πόλη μας, και κοινές αξίες και θέσεις, την στήριξη και την εμπιστοσύνη κάθε πολίτη που θέλει επιτέλους να δει να αλλάζει η πόλη μας σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Γιατί το αύριο είναι υπόθεση όλων μας και η πόλη μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο !!!

Και μαζί μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα !!!