ΑΡΘΡΟ: Ένα νέο δημοτικό σχήμα για το Βύρωνα που ονειρευόμαστε

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Γράφει η Βασιλική Σάρολα, Δικηγόρος

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Βύρωνα

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/11/2018, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράσαμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, μέσω ενός νέου δημοτικού σχήματος, που σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά. Το νέο αυτό δημοτικό σχήμα δεν θα έχει το «χρίσμα» κανενός πολιτικού κόμματος, παρά μόνο το «χρίσμα» των κατοίκων της πόλης, τα συμφέροντα των οποίων φιλοδοξεί να εκφράσει και να υπηρετήσει.

Η αλλαγή πορείας στον τρόπο διοίκησης της πόλης μας είναι επιτακτική και επιβεβλημένη. Δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια όμορφη πόλη, με μια διοίκηση σύγχρονη και αποτελεσματική:

 • Που δομεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό αστικό περιβάλλον, δίνοντας ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις στο κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και τη διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.
 • Που συντηρεί σωστά τις δημοτικές υποδομές (δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους) και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες.
 • Που συντηρεί σωστά και ολοκληρωμένα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
 • Που αυξάνει και εκσυγχρονίζει τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης.
 • Που αναπτύσσει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.
 • Που στηρίζει τον μαζικό και σωματειακό αθλητισμό.
 • Που διεκδικεί με σχέδιο και τόλμη την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α., προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν με πληρότητα στο σύγχρονο ρόλο τους και στις αυξημένες αρμοδιότητές τους.
 • Που διεκδικεί την κατάργηση όλων αυτών των νομοθετημάτων («Κλεισθένης», «Καλλικράτης» κ.α.) στο βαθμό που πλήττουν την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποξενώνουν το Δήμο από τους Δημότες και μετατρέπουν τους Δήμους σε όργανα της εκάστοτε κεντρικής πολιτικής εξουσίας.
 • Που υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών και αγωνίζεται για τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας στους Δήμους.
 • Που στηρίζει και βοηθά την τοπική επιχειρηματικότητα, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης μας.
 • Που ενισχύει την ασκούμενη από τους Δήμους Κοινωνική Πολιτική, με τη δημιουργία και ανάπτυξη σταθερών κοινωνικών δομών που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.
 • Που προστατεύει και αναπτύσσει το αστικό και περιαστικό πράσινο.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους συνδημότες μας για τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας είναι θετικά. Και είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά τις τελευταίες μέρες, μετά τη δημόσια τοποθέτησή μας για την συμμετοχή μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος είναι η ενότητα και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Ενότητα και συμμετοχή για τη δημιουργία μιας πόλης που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων της.

Αυτό είναι το στοίχημα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών που καλούμαστε όλοι να κερδίσουμε. Χρόνος υπάρχει. Μένει να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε και να πετύχουμε.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους και σε όλες Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.