ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μιας ιστορικής ομάδας»

Print Friendly, PDF & Email

Στις 14/3/2018 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως θέμα προ-ημερήσιας διάταξης «Ενημέρωση για τη ΝΗΑΡ-ΗΣΤ».

Η συζήτηση έγινε έπειτα από έγγραφο αίτημα  πρώην προέδρου της ομάδας  Ν-Η με θέμα την «οικτρή κατάστασή που βρίσκεται η ομάδα». Ο ίδιος είχε παρέμβει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με το αίτημά του, χωρίς ούτε πριν ούτε μετά να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για τη συζήτηση.

Εξάλλου σε αντίθεση με τη σιωπή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ως νέα δημοτική αρχή προσκαλέσαμε δύο φορές διαπαραταξιακή για τη Ν-Η και άλλες τρεις φορές θέσαμε θέματα της ομάδας για συζήτηση ή και ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα, το σύνολο των παρατάξεων είχε πλήρη γνώση των δεδομένων του θέματος και των εξελίξεων.

Το κακό show που επιδίωξαν να παίξουν ορισμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο κρύβει άλλες επιδιώξεις και πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μιας ιστορικής ομάδας.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ:

  • για τα χρέη που βαραίνουν την ομάδα και όπως ειπώθηκε ανέρχονται σε 62.000€ προς το ΙΚΑ και 67.000€ προς την Εφορία. Είναι χρέη που έρχονται βασικά από το παρελθόν και μάλιστα αφού προηγήθηκαν «χρυσές εποχές». Επιπλέον το Δεκέμβρη του 2014 όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, στα παραπάνω χρέη αθροίζονταν και οφειλές ύψους περίπου 35.000€ που αφορούσαν μισθούς 8-12 μηνών εργαζόμενων της Ν-Η.

Αυτό που ως δημοτική αρχή γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι το γυμναστήριο και το κλειστό δημοτικό γήπεδο «ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ» είναι αθλητικές εγκαταστάσεις που παραχωρούνται δεκαετίες τώρα στην ομάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ. Η συντήρηση μηχανημάτων, η καθαριότητα, η φύλαξη, τα αναλώσιμα, οι κτηριακές επισκευές και τα λειτουργικά βαραίνουν μόνο τον Δήμο, δηλαδή το λαό της πόλης μας. Ομοίως δεν επιβαρύνεται η ομάδα ούτε 1€ για το κλειστό γήπεδο του Πρότυπου Γυμναστηρίου ΝΗΑΡ-ΗΣΤ. Τα όποια μηνιαία έσοδα της ομάδας από τις δραστηριότητές της, τη χρήση του δημοτικού γυμναστηρίου κλπ, είναι στην αποκλειστική τους  χρήση.

  • για τους εργαζόμενους της ΝΗΑΡ –ΗΣΤ και τη σχέση τους με το δήμο. Ο δήμος ουδέποτε είχε στην μισθοδοσία του τις 3 εργαζόμενες της ομάδας ΝΗΑΡ ΗΣΤ. Ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν μπορούσαν να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι με βάση την γνωστή διαδικασία προσλήψεων.Εξάλλου, δικαστήριο (Μάρτιος 2018)απέρριψε σχετική απαίτηση μίας εκ των τριών εργαζομένων. Έκρινε ότι εργοδότης της είναι η ΝΗΑΡ ΗΣΤ που πρέπει να της καταβάλει και τις σχετικές οφειλές.

Ως δημοτική αρχή στηρίξαμε και στηρίζουμε τις εργαζόμενες, χωρίς να υπολογίζουμε πώς έχουν προσληφθεί. Γι’ αυτό και όταν αναλάβαμε καλέσαμε τη διοίκηση της Ν-Η να αποπληρώσει τους μισθούς τους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις καθώς υπήρχαν και αδήλωτοι εργαζόμενοι. Θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε στα δίκαια αιτήματά τους, χωρίς να τους τάζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και χωρίς να τις αντιμετωπίζουμε με όρους πολιτικής πελατείας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ν-Η

Ως δημοτική αρχή ζητήσαμε τη νόμιμη εκπροσώπηση των σωματείων και μόνο η ομάδα της ΝΗΑΡ ΗΣΤ δεν απάντησε ποτέ. Στο δημοτικό συμβούλιο, βέβαια, εμφανίστηκαν 3 πρώην πρόεδροι και ένας εξ αυτών σε σχετική ερώτηση της δημοτικής αρχής δήλωσε ότι ο νυν πρόεδρος είναι ένας τέταρτος … από τη Θήβα.

Δυστυχώς, κάποιοι φερόμενοι ως ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ της ομάδας θυσιάζουν το μέλλον της στην πολιτική αρένα και απεργάζονται σχέδια γι’ αυτήν ερήμην των μελών της. Είναι μειοψηφίες, απολιθώματα του σκοτεινού και όχι του φωτεινού παρελθόντος της ομάδας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βρει φιλόξενη πολιτική στέγη στην παράταξη του κου Βοσκόπουλου «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ» και δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το … έγκλημα! Κι ας έχουν βαριές ευθύνες για τα χρέη και ας υπηρέτησαν πολιτικές ή προσωπικές επιδιώξεις  και όχι το αθλητικό συμφέρον της ομάδας και του λαού της πόλης.

Καμία δημοτική αρχή δεν πρέπει να εμπλέκεται στις εκλογικές διαδικασίες των ομάδων, να υποδεικνύει προέδρους και μέλη. Οφείλει όμως  να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που κάνουν χρήση της δημόσιας περιουσίας και εισπράττουν και αντίτιμο από τους δημότες της.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΗΑΡ – ΗΣΤ

Είναι η ιστορία μιας ομάδας που πρώτευσε χάρη στο πάθος για λαϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που ήταν το αποκούμπι των προσφύγων στα δύσκολα χρόνια της εγκατάστασης. Γι’ αυτό και δεν αδιαφορούμε όταν τη γυροφέρνουν διάφοροι μνηστήρες για οικονομικό ή πολιτικό όφελος, όταν καλλιεργούνται οπαδικές πρακτικές, όταν πετσοκόβεται το γήπεδο που αθλείται για να χωρέσουν τα Real estate συμφέροντα του ΜΕΤΡΟ. Δεν αδιαφορούμε όταν ταυτίζεται με αδήλωτη μαύρη εργασία και απλήρωτους αθλητές.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ

Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά μέσα από κρίσιμες αποφάσεις που θα προωθούν την οικονομική διαφάνεια και τη διοικητική σταθερότητα. Ο δήμος θα συμβάλλει στο πλαίσιο που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων, όπως κάνει με όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, χωρίς διακρίσεις και πολιτικές υστεροβουλίες.

Σε μια εποχή που κουμπουροφόροι μπαίνουν στα γήπεδα και την βγάζουν καθαρή, που ο αθλητισμός μοιάζει με πολυτέλεια και τα σωματεία με ατομικές επιχειρήσεις, στην Καισαριανή δίνεται μια μάχη για γνήσιο ερασιτεχνικό αθλητισμό για όλους.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην κρύβουν ευθύνες και τακτικές, κυρίως γιατί ο σωματειακός αθλητισμός μπορεί και πρέπει να δημιουργεί πρότυπα για τη νέα γενιά!

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018