Ανακοίνωση Παράταξης Βοσκόπουλου «Καισαριανή Τώρα» για Νηάρ Ηστ και ″Καισάριον″

Print Friendly, PDF & Email

Θα ”κλείσει” η Near East;

Στο δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαρτίου, συζητήθηκε επί τέλους, το ζήτημα της Νήαρ Ηστ, ζήτημα που ταλανίζει τις σχέσεις της ιστορικής ομάδας με τον Δήμο Καισαριανής, διαχρονικά, κυρίως λόγω του κοινού τους φορέα, που είναι το δημοτικό Γυμναστήριο ”ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ”. Τα χρέη που φόρτωσε την ιστορική ομάδα, η λειτουργία του γυμναστηρίου, σήμερα απειλούν την επιβίωση του σωματείου. Η δημοτική αρχή παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της παράταξής μας για συζήτηση και λήψη απόφασης για το ζήτημα, στα οποία και αδιαφόρησε, τελικά αποφάσισε να το συζητήσει στο Δ.Σ. κατόπιν αιτήματος ιδιώτη, ο οποίος υποκατέστησε τον δήμαρχο, κάνοντας μάλιστα ο ίδιος την εισήγηση του θέματος, σε μία συνεδρίαση – παρωδία.

Στην συνεδρίαση αυτή δόθηκε ένα ρεσιτάλ κοινοτοπίας και υπεκφυγών από την δημοτική αρχή και την συμπαραστάτρια Συνεργασία πολιτών, όπου, κανείς τους δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’την αρχή:

Το 1997, δημιουργήθηκε το Δημοτικό γυμναστήριο ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ. Για τεχνικούς και λειτουργικούς λόγους, ο Δήμος δεν μπορούσε, κατ’ αποκλειστικότητα, να λειτουργήσει το γυμναστήριο, ως εκ τούτου ζήτησε βοήθεια και τελικά συνεργάστηκε με το σωματείο της Νήαρ Ηστ, υπογράφοντας ένα μνημόνιο συνεργασίας. Το γυμναστήριο λοιπόν, από εκείνη την στιγμή λειτουργεί στο χώρο του Δημαρχείου, με το ΑΦΜ και τα στοιχεία της Νήαρ Ηστ, με τον Δήμο να αναλαμβάνει την διαχείρησή του, δηλαδή την λειτουργία και τον έλεγχο του. Η διαχείρηση γινόταν μέσω πενταμελούς επιτροπής (ΑΔΟΚ) και από το 2010, λόγω Καλλικράτη, μέσω ενός δημοτικού συμβούλου, ο οποίος είχε την υποχρέωση να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο ώστε να λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις.

Το γυμναστήριο όλο αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού ήταν οικονομικά ανεξάρτητο και τα περισσότερα μάλιστα χρόνια της λειτουργίας του, κερδοφόρο, πράγμα που έδινε την δυνατότητα στον Δήμο να παράξει αθλητικό και κοινωνικό έργο, βοηθώντας οικονομικά, αθλητικές και κοινωνικές δομές της πόλης και να ασκεί κοινωνική πολιτική!

Εσχάτως όμως και λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης, το γυμναστήριο έπαψε να είναι κερδοφόρο! Οι μισθοί των εργαζομένων άρχισαν να δείχνουν ”υπερβολικοί”, η ”δουλειά” τους να υποτιμάται και η χρησιμότητά τους ως εργαζόμενοι να αμφισβητείται. Η Δημοτική αρχή λοιπόν, άρχισε να εφαρμόζει ένα δικό της σχέσιο κρίσης και επίλυσης του προβλήματος, ένα ιδιότυπο ”Μαρξιστικό” (;) μάνατζμεντ του τύπου ”κάνω τον Γερμανό” και δεν αναγνωρίζω καμμία υποχρέωση (δεν πληρώνω – δεν πληρώνω) αντί του γνωστού και (παρωχημένου;) ‘‘δίκιο είναι, το δίκιο του εργάτη”..

Τα χρέη αρχίζουν να συσσωρεύονται! Χρέη προς το Δημόσιο, από ακάλυπτες ασφαλιστικές εισφορές, χρέη από μη απόδοση παρακρατημένων φόρων μισθωτών υπηρεσιών κλπ.!

Σε ερώτηση μάλιστα εργαζόμενου του γυμναστηρίου, που με επιστολή του στον δήμαρχο αναζητά τους λόγους για τους οποίους ήταν ανασφάλιστος, ο Δήμαρχος γραπτώς τον προτρέπει να απευθυνθεί στον εργοδότη του, εννοώντας τον τυπικό του εργοδότη, δηλ. την Νήαρ Ηστ, κάνοντας τον ανήξερο! Οποία υποκρισία! Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δηλαδή, κατά τον Δήμαρχο, για 21 ολόκληρα χρόνια έως τώρα, εκτελούσε εντολές άσκοπα από κάποιον (ποιόν;) τυχαίο και αναρμόδιο; Ο μισθός άραγε, το ωράριο, οι κανόνες και όλα τα θέματα της εργασίας του, δεν καθορίζονταν από την εκάστοτε Δημοτική αρχή η μήπως όχι;

Ο Δήμαρχος λοιπόν αντί να επιλέξει να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα του Δημοτικού Γυμναστηρίου για επίλυση και ψήφιση σχετικής απόφασης, προτίμησε απλά να το υποτιμήσει φέρνοντας το σε συζήτηση με αφορμή μάλιστα την επιστολή ενός πολίτη (πρώην προέδρου της Νήαρ Ηστ) και όχι δικής του πρωτοβουλίας ή ως απάντηση στα αιτήματα της παρατάξης μας, αλλα ούτε καν με αφορμή την επιστολή του εργαζόμενου!

Προσπαθούμε πολύ να πιστέψουμε την καλή του πρόθεση, αλλά δυστυχώς αδυνατούμε! Πόσω μάλλον όταν ο Δήμαρχος στο λόγο του δεν αναγνωρίζει καμία συνεργασία, κανένα σύμφωνο με τη Νήαρ Ηστ για το Καισάριον αποποιούμενος τις ευθύνες του και νίπτοντας τας χείρας του, τόσο για το χρέος στο Δημόσιο όσο και για το μέλλον των εργαζομένων!

Κυρίως όμως για τον μέλλον μίας από τις πιό ιστορικές ομάδες της χώρας, της Νήαρ Ηστ!


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΙΩΤΗΣ απ’ τη …ΘΗΒΑ!!!

Ο Δήμαρχος μπορεί να βλέπει την Νήαρ Ηστ ως ιστορική ειρωνία ή ”την ειρωνική ελεημοσύνη του Αμερικανικού κεφαλαίου και του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προς τους Μικρασιάτες πρόσφυγες” αλλά εμείς ως Καισαριανιώτες την βλέπουμε όπως ακριβώς είναι: μέρος της ιστορίας της πόλης, της συλλογικής αλλά και προσωπικής μας μνήμης, της συλλογικής αλλά και προσωπικής μας ζωής!!!

Εδώ να μνημονεύσουμε (με την έννοια του μνημόσυνου) την παρουσία της Συνεργασίας πολιτών και του κ. Γ. Κοντόσταυλου, στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο. Η παρουσία-απουσία καθώς και ο λόγος του κ. Κοντόσταυλου, ένα ρεσιτάλ αοριστολογίας και απεραντολογίας, επέβαλαν φαίνεται την εσπευσμένη έκδοση δελτίου τύπου σε μία προσπάθεια να σωθούν οι εντυπώσεις από την ανυπαρξία του κ. Κοντόσταυλου σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Κοντόσταυλος με την έκπληξη και το ύφος επιβάτη που κατεβαίνει σε λάθος σταθμό, παρενέβη στο δημοτικό συμβούλιο αλλά με λόγο εκτός θέματος (πιθανολογώ, ότι ο ίδιος, θα ”έκοβε” μαθητή του στη έκθεση για παρόμοια αστοχία) πράγμα που θέλησε να διορθώσει εκ των υστέρων το δελτίο τύπου.

Ο κ. Κοντόσταυλος απέφυγε να πάρει θέση στο πρόβλημα, συντασσόμενος ξανά με την δημοτική αρχή!!!

Στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται μάλιστα ότι δεν υπήρχε εισήγηση και άρα δεν ενημερώθηκε.

Ξεχνά φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και το παρέλαβε και ο ίδιος ως δήμαρχος.

Ίσως όμως ξεχνά ότι υπήρξε δήμαρχος…

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

η Δημοτική αρχή:

1. Αποποιείται την ευθύνη για το χρέος που η ιστορική ομάδα της πόλης μας, η Νήαρ Ηστ, έχει πάρει στις πλάτες της λόγω ακριβώς της συνεργασίας της με τον Δήμο, και

2. Γυρίζει τις πλάτες της σε 2 εργαζόμενους που για 21 συναπτά έτη εχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο Δήμο και στη πόλη!

Αυτή είναι η λογική του Δημάρχου!

Δήμαρχος, ανακόλουθος των προκατόχων του και ανακόλουθος των φρονημάτων του!

Όμως:

Η αλήθεια και το δίκαιο δεν είναι θέμα καλής πρόθεσης και πολιτικών συμπαθειών!

Η αλήθεια και το δίκαιο είναι ένα!

Γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για την εκτενή συζήτηση του προβλήματος, την πρόταση λύσης και την ψήφιση από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου σχετικής απόφασης, με την απαραίτητη παρουσία όλων των δημάρχων απο το 1997 έως σήμερα!

Η Καισαριανή δεν είναι τσιφλίκι και ιδιοκτησία κανενός!

Η Καισαριανή έχει ιστορία, έχει και συνέχεια!

Η Καισαριανή θα έχει το μέλλον που της αξίζει!