ΆΡΘΡΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΩΓΟΥ: Κάποιοι έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Σε κάθε προεκλογική περίοδο οι αντεγκλήσεις, η σκληρή κριτική, ακόμα και οι «κακίες» περισσεύουν.  Ίσως να πει κανείς ότι είναι κομμάτι αναπόσπαστο της πολιτικής.  Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για όσους με θράσος και υποκρισία διασπείρουν ψεύδη τις παραμονές των εκλογών.

Ο Χρήστος Γώγος δεν υπήρξε ποτέ δήμαρχος.  Εκεί όμως που είχε την αρμοδιότητα, διακρίθηκε και μαζί έφερε διακρίσεις στην πόλη μας.  Το έργο μιλά από μόνο του: το μοναδικό Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στην χώρα, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Εργάνης, η συμμετοχή του Βύρωνα στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 με τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, οι διανομές τροφίμων σε απόρους.  Για να μη μιλήσουμε για το ΚΕΠ Υγείας που «κάποιοι» έκλεισαν, το κλειστό γυμναστήριο άθλησης που «κάποιοι» έχουν αφήσει ως τώρα να ρημάξει. Αυτό είναι η «θηλιά» στον λαιμό του Βύρωνα μας; Έτσι λέει πάντως ο κ. Πάγκαλος.

Δεν σφάζομαι ούτε έχω ποτέ μου σφαχτεί με κανέναν.  Και φυσικά δεν επέβαλα ούτε ανέχθηκα ποτέ λογοκρισία: δεν μου το επιτρέπει ούτε το επίπεδο μου ούτε η κοινωνική μου καταξίωση. Ποτέ δεν υποσχέθηκα ψέματα, ούτε έκανα το άσπρο-μαύρο για χάρη των ψήφων.  Στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά και η Παράταξη μας πάντοτε ρίχναμε την ψήφο μας με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης μας, χωρίς να καταψηφίζουμε τα καλά της τωρινής αρχής, μόνο και μόνο για στείρα αντιπολίτευση. Ακριβώς το αντίθετο μαρτυρούν οι δημιουργικές παρεμβάσεις μας για τις ασφαλτοστρώσεις και τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά τις ανήκουστες κατηγορίες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, από που να αρχίσω; «Κάποιοι» καμαρώνουν για τις αποπληρωμές χρεών… με άλλα, επιπλέον χρέη, σα να αποτελεί εξυγίανση και όχι συνέχεια του φαύλου κύκλου.  Οι ίδιοι που χρωστούν 1.000.000 σε προμηθευτές τη στιγμή που έχουν αποδειχθεί ανίκανοι ακόμη και στις απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων. Ασκούν κριτική αυτοί οι άνθρωποι, σε μία προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε θετικούς ισολογισμούς σε κάθε έτος πριν την κρίση, που είχε εξοφλήσει κάθε οφειλή ως το 2013, που δεν καθυστέρησε τις μισθοδοσίες ούτε για μία μέρα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.  Και όλα αυτά ενώ ο Βύρωνας είχε προικιστεί με τις περισσότερες και καλύτερες υποδομές της ιστορίας του.

Κάποιοι, πριν να τείνουν με αυθάδεια το δάχτυλο και να κάνουν τον κριτή, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη.

Άλλος διαχειρίζεται την Δημοτική Επιχείρηση ενώ η εκλεγμένη σύζυγος του, από προεδρική θέση στήριξε το Φεστιβάλ Μπύρας στο Δήμο, για να προωθήσει εταιρία παραγωγής και διανομής μπύρας συγγενών άλλων εκλεγμένων. Αντιθέτως δεν μας εξηγεί τι παράνομο έχει συμβεί με το κυλικείο του Θεάτρου Βράχων και έχει τόση πρεμούρα να περάσει από Συμβούλιο, νέα σύμβαση; Προβλέπεται το καλοκαίρι να μην υπάρχει ούτε νεράκι στο κυλικείο; Άλλος δεν έχει τη στοιχειώδη ευπρέπεια και ταπεινότητα, μετά τη σωματική του άσκηση να χρησιμοποιήσει τα ίδια αποδυτήρια και το ίδιο λουτρό με τους άλλους δημότες. Τόσο ακαταμάχητη είναι η σαγήνη της εφήμερης εξουσίας που σκιάζει κάθε λογική; Το ποιόν του δημοσίου προσώπου φαίνεται από τη στάση του ως ίσος μεταξύ ίσων, στα απλά, λιτά, καθημερινά πράγματα.

Σοκαριζόμαστε όταν βλέπουμε ανθρώπους που δε διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη προσόντα να κρίνουν καλλιτέχνες παγκόσμιας διαδρομής. Και αυτό γιατί με αυτήν ακριβώς την παγκόσμια διαδρομή τους οι καλλιτέχνες είχαν ρόλους σημαντικούς, που εκθέτουν τη γύμνια «κάποιων» σε κοινή θέα.

Και ας καταλάβουμε πως το «καλός και ηθικός» δεν αρκεί για την διοίκηση ενός δήμου, μίας περιφέρειας, ενός κράτους. Θέλει όραμα, θέλει δυναμική, θέλει αποφασιστικότητα και στόχο, στόχο για τον οποίο δεν θα γίνει δεκτή καμία έκπτωση και κανένας συμβιβασμός.

Το ποιός, τέλος, έχει καταφέρει να κάνει συγκλήσεις και να κινητοποιήσει ανθρώπους και δυνάμεις από κάθε ιδεολογικό χώρο, με κοινό παρονομαστή το μέλλον της πόλης μας… «κάποιοι» θα το δουν στις κάλπες.

Χρήστος Γώγος

Υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα