Άρθρο Δέσποινας Παρασκευά για τους νέους και την πολιτική: Η ενεργός συμμετοχή στους κοινωνικούς & πολιτικούς θεσμούς.

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Γράφει η Δέσποινα Παρασκευά, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πρώτη Φορά Καισαριανή – Μπεττίνα Γραφίδου».

 

Δεν είναι απορίας άξια η άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών αναφορικά με την στάση της Νεολαίας στις πολιτικές δράσεις, τόσο της Κεντρικής όσο και της Αυτοδιοικητικής σκηνής.

Για να λέμε την «πάσα αλήθεια», η συσσώρευση απογοητεύσεων από τα αποτελέσματα της οικονομικής αλλά και πολιτικής κρίσης και συνακόλουθης κατάρρευσης αξιών, οδήγησε δεκάδες χιλιάδες νέων «εκτός παιδείας». Το αποτέλεσμα είναι γνωστό:

-«Επιστροφή» στα γνωστά «κλισέ» της κοινωνικής ανέλιξης με κάθε κόστος.

-«Εγκλεισμός» στην πλαστή διαδικτυακή επικοινωνία.

-Εγκατάλειψη της «φυσικής» επαφής σε δημόσιο χώρο.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι νέοι οφείλουν να συμμετέχουν σε οργανωμένες πολιτειακές λειτουργίες «δραπετεύοντας» από ατελέσφορες ενέργειες τ. «χουλιγκανισμού», βανδαλισμών δημόσιων χώρων, μνημείων & υποδομών, στροφής σε ευδαιμονιστικές κατά μόνας ηδονές από ουσίες και αλκόολ χωρίς μέτρο και σαν μην υπάρχει «αύριο».

Οι προηγούμενες γενιές, πρόσφατα αλλά και σε βάθος χρόνου, προσπάθησαν, σε απείρως δυσκολότερες συνθήκες, ιδιαίτερα σε θέματα πολιτικών ελευθεριών, καταφέρνοντας, τόσο την εξασφάλιση συνθηκών Δημοκρατίας όσο και σημαντικής βελτίωσης των όρων ζωής, εργασίας και κοινωνικής κινητικότητας.

Εμείς λοιπόν, θα συνεχίσουμε να «σταυρώνουμε» τα χέρια και να «μιζεριάζουμε»;

Σε ό,τι αφορά σε πρώτη φάση, τις πόλεις που ζούμε, πρέπει να έχουμε λόγο. Ο τελευταίος, δεδομένης της «ζωντάνιας» που μας χαρακτηρίζει (όταν το πιστεύουμε) είναι περισσότερο ισχυρός απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι αποφασίζουν «πριν από εμάς για εμάς».

Από τους προηγούμενους, κρατάμε την πείρα, τα κέρδη, το ήθος και τις αξίες. Από τις ήττες τους μαθαίνουμε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Για εμάς είναι καθήκον να ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας στα Δημοτικά & Περιφερειακά Συμβούλια  για:

-Πόλεις με υποδομές

-Γειτονιές με ασφάλεια

-Τρίτη ηλικία με αξιοπρέπεια

-Νέους γονείς με εξασφάλιση παιδικής προστασίας.

-Δήμους που σέβονται τον δημότη/κάτοικο και ανταποδίδουν το κόστος με το οποίο τον επιβαρύνουν

-Διαφάνεια & λογοδοσία όχι μόνον σε κάθε εκλογική περίοδο.

 

Όλοι στις Εκλογές, η ψήφος είναι δύναμη!!!