ΆΝΝΑ ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ: «Ανατροπή για την Καισαριανή των αγώνων και των ονείρων μας»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Την πρώτη δημόσια ομιλία της πραγματοποίησε στις 5 Δεκεμβρίου, η νέα επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής», Άννα Παραγυιού, στο δημαρχείο της πόλης.

Η υποψήφια δήμαρχος Καισαριανής τόνισε την φιλοδοξία της για τη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που θα περιλαμβάνει 50% γυναίκες και όλες τις κοινωνικές ομάδες της πόλης. Υπογράμμισε ότι είναι περήφανη που προέρχεται από την Αριστερά «γιατί απ’ αυτή έμαθα να παλεύω, να διεκδικώ, να αγωνίζομαι, να λειτουργώ συλλογικά, αλλά κυρίως να μην σταματάω να ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο (…) Όπως είμαι περήφανη για την καταγωγή μου, για τον Μακρονησιώτη παππού μου Κώστα Παραγυιού και για τον παππού μου Ανδρέα Σουρουκλή ήρωα της ΕΟΚΑ που δολοφόνησαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες γιατί αγωνιζόταν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Κυπριακού λαού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «έχω ζήσει σχεδόν τη μισή μου ζωή στην Καισαριανή, είμαι Καισαριανιώτισσα, αισθάνομαι Καισαριανιώτισσα, είμαι 30 ετών. Εδώ ζω και εδώ θα ζήσουν τα παιδιά και η οικογένειά μου. Δεν διορίστηκα επικεφαλής, ούτε πήρα κάποιο χρίσμα, ούτε κάποιο δαχτυλίδι. Δεν έφτιαξα κάποια παράταξη για να υπηρετήσω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Είμαι εκλεγμένη επικεφαλής. Εκλέχτηκα μέσα από μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία που συμμετείχαν Καισαριανιώτισσες και Καισαριανιώτες. Ποιος άλλος ή ποια άλλη επικεφαλής δημοτικής παράταξης μπορεί να πει το ίδιο;»

Ως προτεραιότητες της ανέφερε: ●το κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό πρόβλημα, τονίζοντας την ανάγκη διαλόγου με το Πανεπιστήμιο για την εύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης. ●την καθαριότητα και την ανακύκλωση, δεσμευομένη για την κατάρτιση ενός νέου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ●τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και της δημιουργίας κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ●τη χρήση νέων τεχνολογιών για τη εξοικονόμηση πόρων (Έξυπνη πόλη) ●τη δημιουργία του πρώτο μεικτό γυμνάσιου της χώρας στο οποίο θα συστεγάζονται παιδιά που είναι ΑμεΑ και παιδιά που δεν είναι ●τη συγκρότηση μαθητικού συμβούλιου που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των 15μελών των σχολείων και τον δήμαρχο, που θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα, πρότεινε την εφαρμογή Συμμετοχικού προϋπολογισμού στον πολιτισμό και στον αθλητισμό και την κατάργηση της απόφασης, η οποία απαγορεύει σε ομάδες κατοίκων να χρησιμοποιούν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου ή κάθε άλλου δημόσιου χώρου, αν δεν διαθέτουν καταστατικό.

Κλείνοντας δήλωσε «Αν δε σ’ αρέσει το τραπέζι έτσι όπως είναι στρωμένο, γύρνα το τραπέζι ανάποδα. Αυτό θα κάνουμε και εμείς. Την ανατροπή. Την ανατροπή για την Καισαριανή της προσφυγιάς, της αντίστασης, της γενιάς σας και της γενιάς μου, για την Καισαριανή των αγώνων και των ονείρων μας».

Στην ομιλία της Άννας Παραγυιού, απύηθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Νίκος Παππάς, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο τέως δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, οι δήμαρχοι Ζωγράφου και Βύρωνα, Τίνα Καφατσάκη και Άκης Κατωπόδης καθώς και πλήθος κόσμου.